субота, 21 серпня 2021 01:32

Зеленський змінив порядок помилування корупціонерів

Зеленський змінив порядок помилування корупціонерів
Зеленський змінив правила для корупціонерів. Фото: Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №373/2021 "Про внесення змін до Положення про порядок здійснення помилування".

Згідно з указом, особи, засуджені за вчинення корупційних кримінальних злочинів і правопорушень, порушення правил дорожнього руху або водіння в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння можуть бути помилувані після фактичного відбуття ними термінів, встановлених положенням Кримінального кодексу України про умовно-дострокове звільнення, повідомляється на сайті глави держави.

У виняткових випадках клопотання про помилування може бути подано членом Комісії при президенті країни з питань помилування, омбудсменом, радниками - уповноваженими президента з прав дітей і з питань безбар'єрності. Водночас вони мають подавати клопотання про помилування безпосередньо до Офісу президента.

Крім того, згідно з передбаченими змінами, засідання Комісії з помилування за наявності технічних засобів може відбуватися дистанційно в режимі відеоконференції.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім досягнень влади, якими Зеленський може похвалитися перед Байденом

1 липня Рада прийняла в цілому законопроєкт про скасування вільної економічної зони "Крим". 2 серпня закон підписав голова Верховної Ради Дмитро Разумков. 19 серпня його повернули з підписом від президента.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський змінив порядок помилування корупціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі