середа, 02 листопада 2022 19:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський зідзвонився із Ердоганом

Зеленський зідзвонився із Ердоганом
Президент України Володимир Зеленський і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у Львові, 18 серпня 2022 року. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський переговорив із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Розмова відбулася у середу, 2 листопада. Про це повідомив Зеленський.

"Обговорили подальші кроки з повернення наших полонених і політв'язнів. У цьому питанні для нас також важлива підтримка Туреччини", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН підтвердили відновлення роботи "зернового коридору": назвали дату

Зеленський подякував Ердогану за "активну участь у збереженні "зернової угоди". Також – за потужну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

29 жовтня країна-агресорка Російська Федерація заявила, що "призупиняє участь у реалізації зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту" у тимчасово окупованому Криму.

Росія планувала зруйнувати Чорноморську зернову ініціативу, Україна про це попереджала, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

1 листопада Ердоган провів переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. Після цього Ердоган оголосив про поновлення роботи "зернового коридору".

Сьогодні Путін заявив про "відновлення участі" у зерновій угоді.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зідзвонився із Ердоганом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі