вівторок, 01 жовтня 2019 19:49

Зеленський жертвує рейтингом задля ігор уряду

Зеленський жертвує рейтингом задля ігор уряду
Акцент уряд зробив на економічний ріст, утім суттєвих відмінностей від попередньої програми — немає. ФОТО: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський жертвує своїм рейтингом на користь цифр у програмі уряду.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Микола Давидюк.

Міністри до написання програми підійшли безвідповідально, каже він.

"Усі, хто там сидять, не мають рейтингу навіть 1%. За це рейтингом відповідатиме Зеленський. Якщо йому подобаються цифри, він готовий жертвувати рейтингом, щоб вони гралися з циферками. Вони писали їх безвідповідально, розуміючи, що не втрачають політичні рейтинги. Причина одна — у них цих рейтингів немає".

Акцент уряд зробив на економічний ріст, утім суттєвих відмінностей від попередньої програми — немає.

"Прориву не видно. Є економічні потуги типу ринку землі, легалізації грального бізнесу, але це без урахування соціальних експертів. Що робити з людьми, які вийдуть проти ринку землі, розуміння нема".

"Певна частина завдань поставлена надто романтично й відірвано від реального контексту "на вулиці", особливо в регіонах. Романтизм, ідеалізм потрібен, це не погана риса. Найуспішніші політики були романтиками. Але тут трохи інша ситуація — багато хто переносить стиль громадських організацій на державне управління.
Велика кількість цілей не відповідає зоні відповідальності уряду. Наприклад, 40% людей шанобливо ставитиметься до спорту й займатиметься ним. Чим вони будуть займатися, як вони будуть витрачати гроші та які програми під це запровадять? Де тут реальність? На цифрах звучить дуже красиво, правильно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жодного слова про деокупацію Донбасу і Криму": у Раді рознесли програму уряду Гончарука

"Велика кількість планів написана для гарної презентації. Але без розуміння, як вони будуть впроваджені й донесені до кожної людини. Вони написані для політичних лідерів, партнерів, західних чи будь-яких інших. Вони не написані для українців. Багато цифр могли бути в рази скромніші, якби їх реалізували у скромніших вимірах, було б супер. Позавищували цифри, затягнули їх у дати реалізації — "мовляв, ми були рік, а обіцяли результат через три, тому й не вийшло". Треба були коротші терміни і менші цифри. Нехай би планували на рік і з реальними цифрами. Планувати 40% росту на 5 років, розуміючи, що стільки можеш не протриматися — безвідповідально. Вони не підкріплені розрахунками.

Це брейнштормінг, як ми бачимо ідеальну країну".

За 5 років треба досягти зростання економіки (ВВП) на 40%, створити 1 млн нових робочих місць, залучити $50 млрд прямих іноземних інвестицій. Про це йдеться у програмі уряду.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський жертвує рейтингом задля ігор уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі