понеділок, 15 червня 2020 11:39

Зеленський запропонував кандидата в мери Києва - ЗМІ

Зеленський запропонував кандидата в мери Києва - ЗМІ
Офіс президента займається підготовкою до місцевих виборів. Фото: president.gov.ua

У Києві та Дніпрі "Слуга народу" хоче висунути в мери медиків.

На посаду мера столиці в команді президента хочуть висунути головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, пише "РБК-Україна".

Нібито цю ідею спочатку запропонував президент Володимир Зеленський, розповіли співрозмовники в його оточенні. Ще один медик - головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова, депутат облради від БПП Сергій Риженко - може балотуватися від СН в мери Дніпра.

З пошуком кандидатів, які зможуть дати бій чинним мерам у 5 найбільших містах - Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі та Львові, - набагато складніше. Їхні рейтинги дозволяють без великих зусиль переобратися на ще один термін і обійти більшість "спаринг-партнерів", незважаючи на їхні партійні прапори.

Тому, підбираючи кандидатів, у партії Зеленського вирішили вдатися до нестандартних рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог, який передбачив перемогу Зеленського, дав прогноз на місцеві вибори

Готуватися до місцевих виборів президентська політсила почала ще взимку. У лютому за кожною областю партія закріпила "політичних відповідальних" із числа народних депутатів від СН. Вони контролюватимуть і допомагатимуть в діяльності регіональних штабів.

Координацією "політичних відповідальних" і відбором майбутніх кандидатів від партії у команді Зеленського займаються голова "Слуги народу", нардеп Олександр Корнієнко та перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов.

Медійним офісом керує заступник голови фракції СН Євгенія Кравчук. Завдання "медійників" - створення універсальних шаблонів для газет, листівок і роликів. Діджиталнапрямком у штабі займається команда міністра цифрової трансформації Михайла Федорова на чолі з давнім соратником міністра, народним депутатом Михайлом Крячком.

До середини серпня в політсилі планують узгодити всіх кандидатів, яких СН висуне у місцеву владу. А до кінця червня - визначитися з претендентами, які поборються за крісла мерів у більшості обласних центрів.

Народні депутати Микола Тищенко і Олександр Дубінський очолили організації "Слуги народу" у Києві та Київській області.

Місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський запропонував кандидата в мери Києва - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі