четвер, 08 червня 2023 08:30

Зеленський відреагував на звинувачення в диверсії на "Північних потоках"

Зеленський відреагував на звинувачення в диверсії на "Північних потоках"
Президент закликав усіх, хто звинувачує в підриві Україну, показати докази. Фото: eastnews.ua

Україна не має жодного відношення до диверсії на російських газопроводах "Північні потоки" у Балтійському морі.

Президент Володимир Зеленський прокоментував останні повідомлення ЗМІ про нібито план українських військових щодо вибухів на газопроводах, передає Politico.

"Я президент і віддаю відповідні розпорядження. Нічого подібного Україна не робила. Я б ніколи так не вчинив", ‒ сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тричі бачили російські військові кораблі: нові дані розслідування підривів "Північних потоків"

Президент закликав тих, хто звинувачує в підриві Україну, показати докази.

Напередодні видання The Washington Post заявило, що адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена нібито знала про план знищення "Північних потоків" за участю українських військових.

У ніч проти 26 вересня три з чотирьох ниток газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2" було зруйновано вибухами на дні Балтійського моря в нейтральних водах. Обидва газопроводи в цей час не працювали, але були заповнені технічним газом.

Німеччина, Данія і Швеція 27 вересня підтвердили вибухи на газопроводі "Північний потік". Заявили, що причиною протікання у двох нитках газопроводу стали влаштовані кимось вибухи.

Джерела та дані розвідки свідчать, що, за вибухом газопроводів "Північні потоки" у Балтійському морі стоять неурядові групи.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на звинувачення в диверсії на "Північних потоках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі