пʼятниця, 29 липня 2022 23:44

Зеленський відреагував на розстріл "азовців" в Оленівці: "Відплата буде!"

Зеленський відреагував на розстріл "азовців" в Оленівці: "Відплата буде!"
Президент Володимир Зеленський обіцяє відплату всім російським убивцям. Фото: ОП

Удар окупантів по Оленівці – це свідомий воєнний злочин росіян, свідоме масове вбивство українських військовополонених.

Відплата за це буде. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні за підсумками 156-го дня війни.

"Кожен окупант, який знущається з українців, який катує і вбиває, повинен знати, що відплата за це буде. Навіть якщо хтось із російських убивць сподівається, що їх не притягнуть до відповідальності, що вони десь сховаються, хай знають: вони відповідатимуть у будь-якому разі. Географія, час, кордони й стіни не зупинять справедливої відплати", - заявив Зеленський.

Він нагадав, що ООН і Міжнародний комітет Червоного Хреста виступили гарантами життя і здоров'я українських воїнів, які вийшли із заводу "Азовсталь".

"Зараз гаранти повинні реагувати. Повинні захистити життя сотень українських військовополонених", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських полонених звозили до Оленівки кілька днів – ЗМІ

Зеленський додав, що Росія повинна бути офіційно визнана державою спонсором тероризму.

"Має бути чітке юридичне визнання Росії державою-терористом. Особливо я звертаюся до Сполучених Штатів Америки – рішення потрібне, потрібне зараз", - сказав президент.

Росія довела численними терактами, що є найбільшим джерелом тероризму в сьогоднішньому світ. Це факт, наголосив Зеленський.

Він повідомив, що світова спільнота поінформована про злочин РФ в Оленівці. "Росії не вдасться нікого обманути", - сказав президент.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії в окупованій Оленівці Донецької області. Про це повідомив лідер руху "Азов" Андрій Білецький.

Білецький наголосив, що Росія заздалегідь спланувала цей "віроломний акт". Також від імені підрозділів "Азову" він оголосив "полювання" на кожного причетного до масового убивства.

За даними росіян, від вибуху в колонії для військовополонених в Оленівці загинуло понад 50 українських захисників.

Відразу після вибуху Росія звинуватила ЗСУ в обстрілі виправної колонії. Українські силові структури заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на розстріл "азовців" в Оленівці: "Відплата буде!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі