понеділок, 23 січня 2023 04:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав, яка зброя потрібна Україні

Зеленський сказав, яка зброя потрібна Україні
Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україні потрібен захист на полі бою. Фото: ОП

Серед озброєнь, яких наразі Україна потребує найбільше, є західні системи протиповітряної оборони.

Зокрема німецькі зенітно-ракетні комплекси IRIS-T. Про це президент Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю телеканалу ARD.

"Потрібні системи ППО, щоб максимально захистити наше небо. Я тут вдячний Німеччині за IRIS-T. Це хороші системи, нам би їх побільше. Олаф Шольц обіцяв, повіримо канцлеру. Будемо чекати. І, звичайно, NASAMS, Patriot", - вказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: IRIS-T в Україні: розповіли про ефективність роботи німецької системи ППО

Водночас Зеленський зазначив, що Україні потрібен захист на полі бою. За його словами, мовиться про артилерію, РСЗВ, важливу бронетехніку - БМП, БТР різного виду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Leopard для України: Бербок відповіла на заяву Моравицького

"Потрібні танки - це вид тієї техніки, яка у нас в дефіциті, нема чого приховувати. Дефіцитними є й снаряди до всього перерахованого", - заявив президент.

Глава держави додав, що "хочеться нової сторінки" у війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: F-16 могли би закрити частину українського неба – Повітряні сили

"Це, звичайно, літаки. Хочеться, щоб контролю неба в росіян не було. Звичайно, потрібні ракети дальньої дії. Щоб вони не били по наших містах", - підсумував Зеленський.

20 січня у Німеччині на американській авіабазі "Рамштайн" відбулося восьме засідання контактної групи з питань оборони України.

Президент Володимир Зеленський в онлайн-форматі звернувся до учасників зустрічі. Закликав партнерів України прискоритися з постачанням зброї.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, яка зброя потрібна Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі