четвер, 16 червня 2022 17:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський прокоментував сирену під час візиту західних гостей

Зеленський прокоментував сирену під час візиту західних гостей
Лідери Болгарії, Італії, України, Франції та Німеччини на спільному брифінгу в Києві. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував повітряну тривогу у Києві під час візиту західних лідерів.

Про це сказав на брифінгу.

"Ми чули сьогодні, коли зазвучала сирена повітряної тривоги, що Росія шукає тільки нових способів, щоб залякати Європу і захопити більше нашої землі", - сказав президент.

Всі бачать неготовність Російської Федерації до реальних переговорів, заявив Зеленський.

"​Торкнулися сьогодні теми дипломатичних зусиль, які докладаються різними сторонами для того, щоб відновити мир. Всі бачать, що єдиною перепоною для усіх цих зусиль є неготовність Росії до реальних переговорів і до реальних дій, спрямованих на відновлення миру. Росія не хоче миру", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підтримка статусу кандидата в ЄС і зброя: підсумки візиту західних лідерів

"Прямо у ці хвилини, коли ми знаходимось тут, у Маріїнському палаці, російські війська продовжують жорстокий наступ на Донбасі, посилюють своє угруповування на Харківщині, укріплюють плацдарми на півдні України", - заявив Зеленський.

Переговори президента України із президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі і президентом Румунії Клаусом Йоганнісом відбулися у Києві. У столиці оголосили повітряну тривогу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував сирену під час візиту західних гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі