понеділок, 01 лютого 2021 07:39

Зеленський прокоментував можливість продажу "Мотор Січі" китайцям

Зеленський прокоментував можливість продажу "Мотор Січі" китайцям
Зеленський заперечив, що Китай є головною геополітичною загрозою. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський запевнив, що за свого президентства не дозволить Китаю або будь-якій іншій країні придбати контрольний пакет акцій компанії "Мотор Січ".

Він також заперечив, що Китай є головною геополітичною загрозою, повідомляє програма Axios на американському каналі HBO. Коментуючи твердження, що у США Китай вважають першою геополітичною загрозою, Зеленський сказав:

"Не можу з цим погодитися, оскільки в Україні ми цього не відчуваємо. Між Китаєм і США дійсно йде свого роду холодна війна. Ми знаємо, що бізнес США представлений в Україні, але в той же час китайський бізнес також представлений. Я вважаю, що незалежно від нації, національності, якщо люди, бізнес, якась конкретна держава ставляться до вас із повагою, поважаючи ваш народ і кордони, вони можуть бути присутніми у вашій країні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Skyrizon вважає неправомірним те, що Мінторг США ввів обмеження на її співпрацю з американськими компаніями

Китайські інвестори ПАТ "Мотор Січ" почали міжнародний арбітраж з метою стягнення з держави Україна $ 3,5 млрд, оскільки кваліфікують дії української влади як експропріацію їх інвестицій в це підприємство.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував можливість продажу "Мотор Січі" китайцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі