середа, 09 листопада 2022 23:06

Зеленський про Херсон: "Коли буде наш результат, кожен це побачить"

Зеленський про Херсон: "Коли буде наш результат, кожен це побачить"
Президент Володимир Зеленський пояснив, чому просування ЗСУ йде в режимі тиші. Фото: ОП

Українські військові потроху рухаються на півдні - "укріпляємо позиції, крок за кроком".

Всі звільнені території є заслугою українських військових, а не жестом доброї волі з боку окупантів. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у черговому зверненні.

"В інформаційному просторі сьогодні дуже багато радощів, і зрозуміло чому. Але емоції наші мають бути стриманими – завжди під час війни. Годувати ворога всіма деталями наших операцій точно не буду чи то на півдні, чи то на сході, чи то будь-де ще. Коли буде наш результат, кожен це побачить" - сказав президент, коментуючи ситуацію в Херсоні.

Він наголосив, що ворог просто так не йде, якщо не відчуває сили. "Ворог не робить нам подарунків, жестів доброї волі. Ми все це виборюємо. А коли виборюєш, треба розуміти, що кожен крок – це завжди спротив ворога, це завжди втрата життів наших героїв", - наголосив глава держави.

Тому просування ЗСУ йде без зайвого ризику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В України є план звільнення окупованих територій – Подоляк

"Ми рухаємося дуже акуратно, без емоцій, без зайвого ризику. В інтересах звільнення всієї нашої землі і щоб втрати були якнайменші. Саме так ми забезпечимо звільнення Херсона, Каховки, Донецька, інших наших міст. Але це буде результатом саме наших зусиль, наших оборонних операцій. Тих, які зараз тривають, тих, які ще плануємо, - сказав Зеленський.

Він також повідомив, що на Донеччині зараз триває найбільше протистояння,

"Дуже важливе, там багато вирішується. Будь-які втрати там – це втрати й далі в країні. Тому стоїмо. Стоїмо міцно. Нічого не здаємо", - повідомив президент.

Зеленський застеріг російську владу від катастрофічних рішень щодо Каховської ГЕС та Запорізької атомної електростанції.

"Хочу зараз іще раз і окремо попередити кожного у Москві, хто ухвалює відповідні рішення: будь-яка ваша спроба підірвати Каховську ГЕС і затопити нашу територію та зневоднити Запорізьку атомну станцію означатиме оголошення вами війни всьому світу. Подумайте, що з вами тоді буде", -наголосив український президент.

Російські окупанти заявили, що перекидають війська на лівий берег Дніпра.

У середу командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін заявив, що на Херсонщині окупантів перекидають на лівий берег Дніпра, тобто залишають Херсон. Про заяви російського міністра оборони Сергія Шойгу і Суровікіна повідомили російські ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про Херсон: "Коли буде наш результат, кожен це побачить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі