понеділок, 25 квітня 2022 11:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський пояснив, чому Росія вдарила по Кременчуку на Великдень

Зеленський пояснив, чому  Росія вдарила по Кременчуку на Великдень
Президент України Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський пояснив, для чого російські терористи завдали ракетного удару по Кременчуку на Полтавщині 24 квітня.

Це було свідоме знищення українців, сказав Зеленський у ранковому зверненні 25 квітня, передає Gazeta.ua.

"Росія "привітала" Україну (з Великоднем. - Gazeta.ua) повітряною загрозою майже в усій нашій державі. Ракетним ударом по Полтавській області, по Кременчуку. Для чого був потрібен цей удар у Великдень? Немає такої воєнної загрози, від якої це могло б убезпечити Росію. Це просто свідоме знищення життя в Україні. Знищення, яке навіть не припинилося у найбільше православне свято. Тож, чи християни ці люди, які й учора продовжували обстрілювати наші міста і громади. Які обстріляли Чугуєв в Харківській області. Які вбили у Великдень ще двох дітей у Донецькій області.

Убивати дітей, руйнувати життя, покривати цинічною і тотальною брехнею, що зроблено проти мирних міст, - усе, що робить Росія на території України. Це точно не християнство. Це те, чому протистояв Христос", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти за годину обстріляли п'ять залізничних станцій

Він нагадав, що країні-агресорці пропонували великоднє припинення вогню. Але Росія від нього відмовилася.

"Православний світ побачив, що для російських загарбників Великдень нічого не означає. Це для них просто червона дата в календарі, для якої потрібні спеціальні слова, спеціальна поведінка, але не те, що називається вірою і християнським добром. Російська армія зробила цей Великдень червоним не тільки формально в календарі, а й червоним від крові. Християни такого б не зробили, маючи можливість установити мир", - наголосив Зеленський.

Також президент подякував усім українцям, які відповідали за безпеку на Великдень.

"Я вдячний усім нашим поліцейським, усім працівникам Служби безпеки України, усім, хто відповідав за безпеку на Великдень. За те, що вчора не допустили жодної провокації. Усього того, що російські пропагандисти анонсували напередодні", - підсумував український лідер.

Обстріл Полтавщини 24 квітня - найбільший за час повномасштабного російського вторгнення. Одна людина загинула. Семеро зазнали поранень різного ступеня важкості. Дев'ять ворожих ракет влучили в ТЕЦ і нафтопереробний завод у Кременчуці. Майже в усьому місті немає гарячої води. Є значні руйнування будівель внаслідок обстрілу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пояснив, чому Росія вдарила по Кременчуку на Великдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі