пʼятниця, 08 липня 2022 17:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський попередив Європу: Росія готує новий удар

Зеленський попередив Європу: Росія готує новий удар
Росія є ворогом Європі, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: pixabay.com

Країна-агресорка Російська Федерація готує удар по Європейському Союзу – міграцією.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у зверненні до народу і політиків Словенії.

"Коли російський флот заблокував наші порти, це було свідомим рішенням не просто проти України, а проти усіх у світі, хто залежить від імпорту продовольства. І ви вже бачите наслідки", – заявив президент.

Але це тільки початок, бо без українського продовольства не вдасться стабілізувати світовий ринок, врятувати країни Африки й Азії від голоду, сказав Зеленський.

"Якщо там буде голод, значить, ви побачите на території ЄС нових мігрантів. Мільйони нових мігрантів", – заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина пояснила цинічну мету Росії, яка тоннами краде зерно в Україні

Росія вдарила саме по європейцях газовою кризою – і другий рік поспіль спеціально старається, щоб європейські газові сховища залишилися перед зимою незаповненими, також сказав президент.

"Росія довела газові ціни у Європі до історичного максимуму, свідомо обмежуючи постачання всупереч ринковим правилам. До чого це призвело? Катастрофічна інфляція. Якби не було таких цін на енергоресурси, не було б і таких болісних наслідків для більшості людей у Європі", – заявив Зеленський.

"У Москві кажуть, що нібито вони не вороги Європі. Російське керівництво використовує різні пропагандистські тези для свого виправдання. Але погляньмо на їхні дії. По кому вони бʼють?" – запитав президент.

Росія блокує експортне українське зерно, щоб шантажувати світ можливою продовольчою кризою.

22 млн т зернових лежать у сховищах, Україна не може відправити їх на світовий ринок.

У травні країна-агресорка могла незаконно вивезти з тимчасово окупованих територій України понад 180 тис. т українського зерна вартістю понад 2 млрд грн, з'ясували журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський попередив Європу: Росія готує новий удар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі