середа, 02 лютого 2022 01:44

Зеленський підписав план реалізації стратегії кібербезпеки

Зеленський підписав план реалізації стратегії кібербезпеки
Зеленський ввів у дію план стратегії кібербезпеки. Фото: Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію план реалізації Стратегії кібербезпеки України.

Стратегія визначає пріоритети національних інтересів у сфері кібербезпеки, наявні та потенційно можливі кіберзагрози, цілі та завдання забезпечення кібербезпеки України з метою створення умов для безпечного функціонування кіберпростору, його використання в інтересах особи, суспільства і держави, йдеться у відповідному указі.

Указ набирає чинності з дня його опублікування. Контроль за виконанням цього рішення покладено на секретаря РНБО Олексія Данілова.

Кіберпростір разом з іншими фізичними просторами визнано одним з можливих театрів воєнних дій, – йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми готові відповісти на військові неподобства Росії - Данілов

Згідно з документом, Росія залишається одним з основних джерел загроз національній та міжнародній кібербезпеці.

У Стратегії також визначені основні виклики та загрози для України у сфері кібербезпеки. Серед них, зокрема, вплив пандемії Covid-19 на економічну діяльність та соціальну поведінку людей, що перейшли на дистанційні форми діяльності, а також мілітаризація кіберпростору та розвиток кіберзброї, що дає можливість приховано проводити кібератаки для підтримки бойових дій і розвідувально-підривної діяльності. В документі також розглянуто взаємодію громадян з державою через цифрові послуги.

30 грудня 2021 року Рада національної безпеки і оборони України затвердила план реалізації Стратегії кібербезпеки. Ним передбачено виконання заходів, що посилюють кібернетичну безпеку держави.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав план реалізації стратегії кібербезпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі