понеділок, 16 жовтня 2023 15:59

Зеленський планував візит до Ізраїлю - ЗМІ

Зеленський планував візит до Ізраїлю - ЗМІ
Президент України Володимир Зеленський підтримав Ізраїль після нападу терористів ХАМАС. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський хотів здійснити візит до Ізраїлю на знак солідарності з країною через напад бойовиків ХАМАС.

Але президенту сказали, що "час не підходить". Про це з посиланням на івритомовні ЗМІ повідомив сайт The Times of Israel.

Після нападу ХАМАС Зеленський виступив із рішучим захистом Ізраїлю. Заявив, що країна має беззаперечне право захищатися від атак палестинських терористів, пише ізраїльське видання.

"Терор - це завжди злочин, не лише проти однієї країни чи конкретних жертв, а проти людства в цілому. Світ має бути єдиним, щоб терор не намагався забрати чи знищити життя будь-де й у будь-який момент", - цитує Зеленського ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми - наймогутніша нація в історії": Байден запевнив Україну та Ізраїль у підтримці

Ізраїль неодноразово висловлював підтримку Україні після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, але не пропонував військову допомогу, що викликало дипломатичну напруженість між Києвом і Єрусалимом, пише The Times of Israel.

7 жовтня Зеленський зробив заяву на підтримку Ізраїлю. Наступного дня зідзвонився з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Нетаньягу розповів про ситуацію в Ізраїлі та дії збройних сил і органів правопорядку з відбиття нападу терористів ХАМАС.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський планував візит до Ізраїлю - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі