середа, 21 жовтня 2020 15:12

Зеленський підписав закон про розвідку: СБУ вилучили з його переліку

Зеленський підписав закон про розвідку: СБУ вилучили з його переліку
Президент сам призначає і звільняє керівників розвідувальних органів. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про розвідку". Це він зробив під час відвідин управління інформації Державної прикордонної служби, повідомляє пресслужба Офісу президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс на НАТО, ЄС і США: Зеленський підписав Стратегію національної безпеки

У законі Службу безпеки України виключили з переліку розвідувальних органів. І визначили як суб'єкт розвідувальної спільноти. А оперативні підрозділи СБУ, які здійснюють контррозвідувальну діяльність, можуть проводити розвідку з метою отримання інформації в інтересах контррозвідки.

Згідно з документом, до розвідувальних органів входять: Служба зовнішньої розвідки; розвідувальний орган Міністерства оборони; розвідувальний орган Державної прикордонної служби.

Служба зовнішньої розвідки може залучати до виконання завдань інших суб'єктів розвідувального співтовариства, зокрема СБУ.

Керівниками розвідки є ті особи, яких призначає на посаду і звільняє глава держави. Вимоги до таких очільників і їхні повноваження прописані в законі.

Розвідувальні органи для своїх завдань можуть використовувати спеціально виготовлені речі і документи, створювати і використовувати підприємства, установи та організації.

Засоби прикриття можуть мати неправдиві дані про події, явища та факти. А структури прикриття може створювати сама розвідка за рахунок бюджетних коштів як на території України, так і за її межами.

17 вересня Верховна Рада схвалила закон про розвідку. "Європейська правда" повідомила, що цей проєкт необхідний для інтеграції України в НАТО.

Членство України в НАТО є стратегічним курсом. Про це президент Володимир Зеленський заявив на відкритті спільних військових навчань України і НАТО Rapid Trident-2020 на Львівщині.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав закон про розвідку: СБУ вилучили з його переліку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі