пʼятниця, 09 лютого 2024 11:04

Зеленський обговорив звільнення Залужного на закритій зустрічі із журналістами

Зеленський обговорив звільнення Залужного на закритій зустрічі із журналістами
Президент Володимир Зеленський провів закриту зустріч із журналістами. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський ввечері 8 лютого обговорював із журналістами звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Йшлося також про інші важливі питання, але зустріч була закритою. Про це після участі в ній розповів у ток-шоу "Української правди" журналіст Михайло Ткач.

Він наголосив, що не може розповісти, про що говорив президент.

"Ключова тема, авжеж, була - зміна головнокомандувача. Президент пояснював свою логіку цієї надважливої події. І пройшлися по питаннях нагальних, я запитав про ситуацію зі стеженням за редакцією колег з Bihus.Info, мені було важливо поставити кілька ключових питань, щоб отримати відповіді. І зрозуміти, або спробувати зрозуміти, що загалом відбувається", - сказав Ткач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський ризикує помилитися - The Economist про звільнення Залужного

Обговорювали також міжнародні та деякі внутрішні питання.

Разом з тим закритий формат зустрічі обурив деяких українських політиків. Так, народна депутатка Ірина Геращенко наголосила, що це недоречно у випадку, коли йдеться "про суспільно значиму інформацію" і коли суспільству про мотиви своїх дій "влада не сказала ані слова".

"Відсутність зрозумілої комунікації з народом ще більше підриває довіру і руйнує єдність. Журналісти, які були присутні на зустрічі і не закликали Зеленського провести відкритий брифінг для всіх, а не обраних ЗМІ, аби пояснити суспільству і світу свої кадрові рішення, мають усвідомити, що під удар ставиться їх незалежність. У виборі між Банковою і корпоративною єдністю обрали елітарність", – написала Геращенко у соцмережах.

За її словами, Банкова таким чином "дуже цинічно обнуляє незалежну журналістику". На думку Геращенко, це має вигляд, як допуск до ексклюзивної інформації в обмін на лояльність і мораторій на критику Офіса президента.

Президент Володимир Зеленський 8 лютого звільнив генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. На його місце президент призначив Олександра Сирського. Перед тим Зеленський повідомив про зустріч із Залужним і заявив, що настав час для оновлення.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський обговорив звільнення Залужного на закритій зустрічі із журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі