субота, 10 серпня 2019 19:48

Зеленський не призначатиме чужих — політолог про Супрун

Зеленський не призначатиме чужих — політолог про Супрун
"У Facebook хвиля підтримки Супрун, а в суспільстві, медичній і професійній спільнотах — хвиля критики", — політолог. ФОТО: "РБК-Україна"

Президент Володимир Зеленський не призначатиме на посади в уряді "чужих" людей. Імовірність роботи Уляни Супрун на посаді міністерки в МОЗ — піввідсотка зі ста.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав Володимир Фесенко, політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента".

"Не брати чужих людей — це буде один з принципів формування уряду. Вони призначатимуть людей, яких знають і яким довіряють. Зеленський особисто оцінюватиме кандидатів: наскільки вони прийнятні для нього, наскільки він їм довіряє. Уряд буде технократичним. З одного боку, це буде уряд Зеленського, але з іншого — на нього також впливатиме прем'єр-міністр. Коли буде прізвище нового прем'єра — тоді будемо оцінювати, яким буде уряд", — пояснює Фесенко.

До Супрун у чинному уряді ставляться критично через управлінські конфлікти, "ситуацію з ліками, фінансуванням", вказує політолог.

"У Facebook хвиля підтримки Супрун, а в суспільстві, медичній і професійній спільнотах — хвиля критики. Звільнення — це оптимальний сценарій зняти цю напругу. Почата Супрун реформа має продовжитись, а Супрун має піти", — каже Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #Улянувміністри: влаштували флешмоб для Супрун

"Звільнення Супрун ніяк не вплине на рейтинг Зеленського і "Слуги народу". Але звільнення не буде, вона допрацює з цим урядом (Володимира ГройсманаGazeta.ua) і піде", — додає він.

На посаду очільника МОЗ команда Зеленського має кількох кандидатів, найвідоміший з яких засновник клініки "Борис" Михайло Радуцький, додає політолог.

"Формально в нас буде парламентсько -президентська республіка, де уряд грає самостійну роль. Реально — уряд, принаймні спочатку, працюватиме в режимі президентської республіки".

Засновник мережі клінік "Борис" Михайло Радуцький заявив, що не буде міністром охорони здоров'я. Своє потенційне призначення на цю посаду він назвав найбільшою помилкою команди Володимира Зеленського. Радуцький хоче працювати в комітеті Верховної Ради з питань охорони здоров'я. Він вважає, що, перш за все, треба, щоб Верховна Рада прийняла 65 законопроектів за 6 місяців. До 1 вересня Радуцький хоче представити аудит медичної реформи, яку планують продовжити реалізовувати.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський не призначатиме чужих — політолог про Супрун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі