субота, 06 липня 2019 15:03

Зеленський назвав свою єдину надію в питанні "Північного потоку-2"

Зеленський назвав свою єдину надію в питанні "Північного потоку-2"
Володимир Зеленський сподівається на допомогу Дональда Трампа у питанні будівництва "Північного потоку-2" Фото: Zik

Президент Володимир Зеленський сподівається на допомогу президента США Дональда Трампа у протидії будівництву газопроводу "Північний потік-2".

Таку заяву чинний президент України озвучив 6 червня під час представлення голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського у Львові.

"Ми вже розуміємо, що, крім Данії, вся Європа буде підтримувати будівництво "Північного потоку". Нема чого приховувати. Це як повернення Росії до ПАРЄ – питання вирішено вже давно, дуже давно. Політики спекулюють цією темою і щодо повернення до ПАРЄ, що це при нас сталося, чи "Північний потік". Нас ніхто не запитує", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США ухвалив санкції проти "Північного потоку-2"

Президент вважає, що на продовження будівництва не будуть впливати канцлер Німеччини Ангела Меркель чи президент Франції Еммануель Макрон. Причиною цього є сильний вплив їхнього локального бізнесу.

"Тому єдине рішення цього питання – у мене буде зустріч у США з президентом Америки. Це єдина людина, яка, я впевнений, вирішить це питання у бік України", - додав Володимир Зеленський.

12 червня президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість використання санкцій США для припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2" між Росією і Німеччиною.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав свою єдину надію в питанні "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі