пʼятниця, 02 вересня 2022 21:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: настав час перекрити нафтодолари в Москву

Зеленський: настав час перекрити нафтодолари в Москву
Також треба обмежити ціну на російський газ, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Настав час енергетичних санкцій проти Російської Федерації.

Одними і з таких є погоджене сьогодні країнами "Великої сімки" рішення обмежити ціни на російську нафту. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Давно настав час саме таких енергетичних санкцій проти Росії. Санкцій, які не лише обмежать потік нафтодоларів і газоєвро у Москву, а й відновлять справедливість для всіх європейців. Яких Росія намагається шантажувати штучно роздутою ціновою кризою на енергетичному ринку", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден звернеться до Конгресу по мільярди для України

Також треба обмежити ціну на російський газ, заявив президент.

"Я вдячний пані президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, яка сьогодні сказала про це", – заявив Зеленський.

2 вересня країни "Великої сімки" заявили про обмеження ціни на світові закупівлі російської нафти, що має послабити можливість РФ фінансувати війну проти України.

Європейський Союз повинен обмежити ціну на газ, що транспортується трубопроводами з РФ, заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Вчора канцлер Австрії Карл Негаммер заявив, що його країна підтримає загальноєвропейське обмеження ціни на електроенергію. Щоб не дозволити Путіну щодня визначати європейську ціну.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: настав час перекрити нафтодолари в Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі