четвер, 21 листопада 2019 14:55

Збитки на 93,5 млн грн: САП пролила світло на справу Садового

Збитки на 93,5 млн грн: САП пролила світло на справу Садового
Землю продавали без аукціону за заниженою вартістю, кажуть у САП. Фото: УНІАН

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру низці посадовців Львівської міської ради. Йдеться про зловживання під час операцій із земельними ділянками у селі Рясне-Руське, що завдало збитків громадянам і державі на понад 93,5 млн грн.

Про це у четвер повідомили у САП.

У 2015 році до правоохоронців звернулись понад 60 громадян із заявами про незаконне відчуження належної їм землі.

Слідчі встановили, що понад 23,49 га земель посадовці Львівської міськради продали без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості.

Також з'ясували, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді міста Львіва, Фактично використовується в якості городів та перебуває у власності Рясне-Руської сільської ради, як земля сільськогосподарського призначення.

Посадовцям інкримінують вчинення корупційного злочину - "умисне в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади чи службового становища за попередньою змовою групою осіб".

Одразу після вручення підозр, прокурорами вручено клопотання про обрання запобіжних заходів, повідомили у САП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник і Холодницький активізувалися

21 листопада мер Львова Андрій Садовий заявив, що працівники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили йому підозру.

Підозру надіслали електронною поштою.

Зараз ви читаєте новину «Збитки на 93,5 млн грн: САП пролила світло на справу Садового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі