понеділок, 18 серпня 2008 09:16

Заступника Балоги змусили піти у відставку через його дружину - ЗМІ

Заступник глави Секретаріату президента Олександр Чалий подав заяву про відставку.

Про це в понеділок пише газета "Коммерсантъ-Украина" з посиланням на джерела в Секретаріаті президента.

У Секретаріаті президента інформацію про відставку Чалого не підтвердили, але і не спростували.

"Я можу лише сказати, що Олександр Чалий знаходиться у відпустці", - заявила глава служби інформаційної політики СП Лариса Мудрак.

"Він зараз за межами Києва, так що переадресувати йому ваше питання немає можливості", - додала вона.

В той же час один з представників керівництва Секретаріату, який побажав залишитися неназваним, підтвердив "Комерсантові" інформацію про відставку Чалого.

"Олександр Олександрович сам написав заяву про відставку. Наскільки мені відомо, президент ще не підписав її і не розмовляв з ним з цього питання, так що теоретично все ще може змінитися", - наводить слова свого джерела газета.

Інші джерела стверджують, що Чалий ухвалив рішення про відхід саме під тиском керівництва Секретаріату.

"Питання вирішене остаточно. Чалого змусили піти у відставку, заздалегідь відібравши більшість повноважень", - заявило інше джерело видання в СП.

Як повідомляє "Коммерсант"", спочатку в Секретаріаті з"явився Соколовський, потім Гончарук (уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський і заступник глави СП Андрій Гончарук), на яких замкнули ключові питання зовнішньої політики. У результаті Чалого усунули навіть від підготовки саміту УКРАЇНА-ЄС, який відбудеться 9 вересня у Франції.

Представники МЗС і зарубіжних дипломатичних місій, акредитованих в Україні, підтвердили те, що питання відставки заступника глави СП в дипкорпусі почали обговорювати давно.

"Ми чекали відставки Олександра Чалого ще в травні", - повідомило джерело видання в посольстві однієї з європейських держав.

Однією з причин розбіжностей між паном Чалим і керівництвом СП є той факт, що його дружина Інна Новак балотувалася на виборах в травні за списком БЮТ і зараз є депутатом Київради.

Під час виборчої кампанії Чалий вже подавав заяву про відхід із СП, але тоді була досягнута угода, і він залишився.

Тим часом, дипломати відзначають, що однією з причин тиску на заступника глави СП стала незадоволеність президента Віктора Ющенка його роботою. Серед невдач називається підготовка до саміту НАТО в Бухаресті, на якому Україна не отримала План дій щодо членства в альянсі.

За матеріалами: Коммерсантъ-Україна, Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Заступника Балоги змусили піти у відставку через його дружину - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі