вівторок, 30 вересня 2008 15:02

Заступник Балоги каже, що Тимошенко проситиме Путіна нейтралізувати Лазаренка

Заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський припускає, що під час свого візиту до Москви прем"єр Юлія Тимошенко проситиме російську владу про "нейтралізацію фактора" екс-прем"єра Павла Лазаренка.

"...Нервова реакція Тимошенко на новину про повернення Лазаренка дає скептикам, які не вірять у психічну неврівноваженість прем"єра, підстави для вибудовування різних гіпотез. Наприклад, що під час зустрічей у Кремлі, які нібито підтверджені на 2 жовтня, лідер БЮТ проситиме про нейтралізацію "фактора Лазаренка" та недопущення його повернення у руки українського правосуддя. У тому числі шляхом порушення у Росії кримінальних справ щодо Лазаренка", – припустив Кислинський, повідомляє прес-служба президента.

"Ми далекі від думки про реальність таких прогнозів, адже подібного роду послуги російської сторони надто дорого коштуватимуть", – додав він.

При цьому Кислинський припустив, що комусь в Україні хотілося б, щоб "справа Лазаренка" залишилася без належної правової оцінки, "а сам Павло Іванович як фігурант кримінальних справ взагалі не повертався на Батьківщину".

"Такий "тихий" сценарій убезпечив би колишніх соратників і партнерів Лазаренка від можливих нервових стресів і безсонних ночей", - зазначив він.

Як відомо, раніше Тимошенко порадила президенту Віктору Ющенку краще видати указ про її заборону, ніж, зокрема, "завозити в Україну Лазаренка по імпорту".

Водночас заступник секретаря РНБО Степан Гавриш заявив, що українська і американська сторони досягли попередніх домовленостей про можливу екстрадицію Лазаренка в Україну, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Балоги каже, що Тимошенко проситиме Путіна нейтралізувати Лазаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі