четвер, 16 травня 2013 15:30

"Зараз м'яч на полі України" - експерт про рішення Єврокомісії

"Зараз м'яч на полі України" - експерт про рішення Єврокомісії
Фото: golos.ua

Те, що Єврокомісія розпочинає технічну підготовку до можливого підписання Угоди про асоціацію з Україною зі створенням поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі у листопаді — є дуже позитивним етапом зовнішньої політики України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Це рішення Європейської комісії - повторення всіх тих рішень і позицій, які були до тепер. Зараз достатньо бюрократизована та дисциплінована структура, і все те, що вона говорить — вона виконує", - висловив думку експерт.

Водночас , він наголосив, що "зараз це було одне із тих рішень, які підтверджують, що з Україною готові підписати Угоду про асоціацію, якщо будуть виконані рішення щодо уникнення вибіркового правосуддя".

"Я вважаю, що це позитивне рішення, бо воно підтверджує наміри Європейського Союзу. Це є послідовне, та позитивне рішення", - наголосив він.

Говорячи про те, чи варто й надалі чекати таких рішень щодо України, він сказав: "Безперечно. Зараз м'яч на полі України. Зараз треба продемонструвати, що українська вдала готова відмовитись від практики політичних в'язнів. Залишилась одна така. Треба вирішити це питання".

Окрім того, на його думку влада зараз декілька варіантів звільнення Тимошенко. "Влада розглядає три умовні способи, як можна випустити Тимошенко — виїзд на лікування; вихід її із в'язниці, але створення юридичних умов, які би унеможливили б її активну участь в політиці; та референдум, тобто зміна політичного ладу таким чином, щоб у нас не було взагалі демократії", - наголосив політолог.

"Звичайно Угоду не можливо підписати за умови останнього варіанту, але не за умови перших двох", - резюмував Таран.

Нагадаємо, Єврокомісія розпочинає технічну підготовку до можливого підписання Угоди про асоціацію з Україною зі створенням поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі у листопаді на саміті Східного партнерства у Вільнюсі. Водночас підписання угоди залежатиме від виконання Україною визначених критеріїв, що буде оцінюватися упродовж наступних півроку. Таке рішення ухвалила у середу колегія членів Єврокомісії.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз м'яч на полі України" - експерт про рішення Єврокомісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі