вівторок, 26 січня 2016 15:39

Заради власних рейтингів депутати готові позбавити українців безвізового режиму - політолог

Заради власних рейтингів депутати готові позбавити українців безвізового режиму - політолог
Gazeta.ua

Депутатам не вигідно голосувати за "електронні декларації", бо це вдарить по їх рейтингам.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Всім не вигідно. Відбувається злиття старої і нової номенклатури. Виконавчої і законодавчої влади. Такий собі симбіоз. Тому що у попередників є старі статки. А теперішні за півтора-два роки трохи набралися", - пояснив політолог.

Експерт вважає, що депутати саботують безвізову норму з думкою що й надалі без проблем кататимуться до Європи.

"Європейці це все чітко бачать. І насправді депутати граються з вогнем. Але ж вони думають: та у нас є дипломатичні паспорти. Є можливість виїжджати за кордон і так. Нам і нашим сім'ям. На відміну від інших українців", - зауважив експерт.

На думку політолога, запровадження електронного декларування викличе дуже багато питань у суспільства.
"І це однозначно негативно вдарить по їхнім рейтингам. Буде видно, хто корупціонер, а хто - ні", - пояснив Таран.

"Найбільше голосів не дав "Опозиційний блок". Там жоден не проголосував "За". Це очевидно, вони представники старої влади. І в них дуже багато "нажито непосильным честным трудом". Якщо подивимося на тих людей, які не голосували у коаліції, то вони дотичні до великого бізнесу. І очевидно, чому не хотіли голосувати. Водночас, низка депутатів перебували сьогодні у Страсбурзі на засіданні ПАРЄ", - розповів політолог.

Експерт переконаний: голоси за поправку знайдуться.

"Оскільки зараз не вистачило буквально 27-ми голосів, то є резерв, щоб ці голоси знайшлись. Будуть проведені відповідні розмови в "Батьківщині", "Самопомочі", "Народному фронті"", - сказав Таран.

Нагадаємо, сьогодні депутати з сьомої спроби не змогли включити законопроект про електронне декларування на порядок денний. А впровадження електронного декларування активів є однією з вимог запровадження безвізового режиму з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Заради власних рейтингів депутати готові позбавити українців безвізового режиму - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі