четвер, 03 травня 2007 16:28

Заміну Станик і Пшеничному Ющенко знайде найближчим часом

Представник Президента України в Конституційному суді Володимир Шаповал заявляє, що найближчим часом Президент Віктор Ющенко призначить за своєю квотою двох нових суддів КС замість звільнених Сюзани Станик і Валерія Пшеничного.

"Я думаю, що найближчим часом на ці вакансії будуть призначені нові люди", – сказав Шаповал на брифінгу в четвер у Києві.

На думку представника президента в КС, це будуть високопрофесійні кадри.

Разом з тим Шаповал відзначив, що з призначенням нових суддів може виникнути проблема з прийняттям ними присяги. У той же час він виразив надію, що "це питання (прийняття присяги суддями КС) буде вирішено законним методом".

Відповідаючи на питання, погодився б Шаповал ще раз стати суддею КС, Шаповал сказав: "Ні, не погодився б, не можна двічі вступати в одну річку".

Він також нагадав положення Конституції, згідно з яким суддя КС призначається строком на 9 років без права повторного призначення, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Заміну Станик і Пшеничному Ющенко знайде найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі