середа, 21 грудня 2022 15:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний: переходимо на важке озброєння НАТО

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зустрівся із начальником Генерального штабу Збройних сил Республіки Польща Раймундом Анджейчиком.

Польський колега Залужного приїхав в Україну. Український генерал назвав польського генерала другом.

Автор: Facebook.com/CinCAFU
  Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і начальник Генерального штабу Збройних сил Республіки Польща Раймунд Анджейчик.
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і начальник Генерального штабу Збройних сил Республіки Польща Раймунд Анджейчик.

"Разом ми втілюємо стратегічно важливе рішення щодо переходу України на важке озброєння держав-членів НАТО", – заявив Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден – Зеленському: "Є багато для обговорення"

Генерали "обговорили безпекову ситуацію в регіоні та сценарії її розвитку".

"Вдячний, що Україна не сама у спротиві російській збройній агресії, і в цьому величезна заслуга польських братів", – сказав головнокомандувач ЗСУ.

"Без вільної України немислима вільна Польща", – автором цих слів вважають відомого польського інтелектуала Єжи Ґедройця. Ці слова надзвичайно актуальні зараз. Саме нам випала честь і відповідальність боротися за волю України і всієї Європи пліч-о-пліч", – також заявив Залужний.

У червні Польща підписала найбільшу за останні 30 років угоду про постачання зброї для України. Українські воїни використовують на полі бою гаубиці Krab.

У липні Верховна Рада ухвалила закон про особливий статус поляків в Україні, його вніс Зеленський.

Раніше польський Сейм ухвалив закон про допомогу громадянам України – про легальне проживання, працевлаштування, навчання, медичну опіку, соціальні гарантії.

Зараз ви читаєте новину «Залужний: переходимо на важке озброєння НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі