середа, 16 березня 2022 13:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Закрите небо і участь у війні на стороні України: Київ вимагає жорстких гарантій безпеки

Закрите небо і участь у війні на стороні України: Київ вимагає жорстких гарантій безпеки
Михайло Подоляк розповів про гарантії безпеки, яких вимагає Україна. ФОТО: president.gov.ua

Україна вимагає діючих гарантій безпеки для себе. Вони мають бути юридично завіреними.

Наші партнери роблять спроби залишитися ініціативною стороною в переговорному процесі й тому виникають слова про шведську, чи австрійську модель нейтралітету для України. Однак вона буде виключно українською, написав у своєму телеграм-каналі радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова пригрозила російським солдатам і Путіну: "Відповідатимуть"

"Мають бути абсолютні гарантії безпеки. Діючі, а не протокольні або "будапештські". А це означає, що підписанти гарантій не стоять у стороні в разі нападу на Україну, як сьогодні. Приймають активну участь в конфлікті на стороні України і офіційно забезпечують нас поставками необхідного озброєння. По-друге, Україна більше не хоче залежати від бюрократичних процедур, які дозволяють або не дозволяють закривати небо від тих же крилатих ракет. Нам потрібні прямі і жорсткі гарантії, що небо буде обов'язково закрите", - ідеться у дописі Подоляка.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Закрите небо і участь у війні на стороні України: Київ вимагає жорстких гарантій безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі