четвер, 04 лютого 2010 12:00

Закон про вибори змінили задля інтересів певних політиків - голова КВУ

Закон про вибори змінили задля інтересів певних політиків - голова КВУ

Голова комітету виборців Олександр Черненко прокоментував як вплинуть на перебіг другого туру зміни до закону "Про вибори президента України" (щодо організації роботи виборчих комісій)" . Їх вчора прийняла Верховна Рада України.

Черненко вважає, що комісіям додасться роботи, а під час голосування можуть утворюватися черги.

"На виборців ці зміни мало чим можуть вплинути, бо вони не стосуються власне процедури голосування, внесення в списки чи підрахунку голосів. Це може вплинути на виборців опосередковано. Через те, що комісії можуть працювати мінімальним складом, чим менше буде членів комісії, тим більше на них лягатиме навантаження по видачі бюлетенів, по організації голосування на дому. Відповідно можуть бути черги. Така небезпека є", - впевнений він.

Може дійти й до того, що на окремих дільницях вибори визнають недійсними.

"Якщо дві комісії розділяться і кожна вважатиме себе легітимною, то це позначиться на підрахунку голосів і аж до визнання на окремих дільницях виборів недійсними", - вважає Черненко.

Голова КВУ зауважив, що комітет весь час критикував ці зміни. Мовляв, за кілька днів до виборів робити це недопустимо".

"Повністю скасування кворуму суперечить колегіальності комісії, взагалі здоровому глузду, бо будь-який колегіальний орган має мати якийсь регламент і певні обмеження. І найгірше, що норми закону змінюються від політичної кон"юнктури, інтересів певних політиків, а не виборців. Трагедії немає, але тут є погана українська практика - писати закони під себе" - підсумував Черненко.

Нагадаємо, що 3 лютого на позачерговому засіданні ВР було прийнято зміни до закону "Про вибори Президента". Законом пропонується вилучення з тексту закону припису, яким встановлюється повноважність засідань виборчих комісій за умови участі у засіданні не менш як двох третин від її складу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Закон про вибори змінили задля інтересів певних політиків - голова КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі