середа, 07 грудня 2011 13:53

Закон про ринок земель будуть голосувати завтра. Його тексту немає дотепер - Гриценко

Закон про ринок земель будуть голосувати завтра. Його тексту немає дотепер - Гриценко

Народний депутата від НУ-НС, лідер "Громадської позиції" Анатолій Гриценко вважає, що завтра, 8 грудня, народні депутати від владної більшості планують прийняття закону про ринок земель в першому читанні.

Про це він написав у блозі на сайті своєї політичної сили.

"Суспільство продаж (скупівлю) земель відторгає, це фіксують усі соціологічні служби. Експертне середовище, фермери, громадські об'єднання – теж. Пошта і електронна скринька переповнені закликами не допустити пограбування селян і передачі чи не останнього стратегічного ресурсу країни в руки кількох відомих сімей", - зазначив він.

Політична опозиція виступила категорично проти даної законодавчої ініціативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Радою мітингують проти продажу землі, закликаючи каструвати Чечетова

"Нам уже вдалося, по-перше, не допустити швидкого схвалення закону ще минулої весни, на що розраховувала влада, по-друге – введення його у дію через три тижні, з 1 січня 2011 року. Тепер планують з 1 січня 2013 року. Це – вже успіх, тактичний", - розповів Гриценко про поступки, яких домоглася опозиція.

За його інформацією, закон планують голосувати 8 грудня, але тексту немає дотепер, профільний Комітет його не оприлюднив і жоден депутат не отримав.

"Годі нагадувати, що якби Янукович пішов на вибори під прапором продажу землі, то Президентом він не став би ніколи, це усім зрозуміло. Так само зрозуміла ціна цієї афери сторіччя – сотні мільярдів доларів. Це не ринок і навіть не базар, саме афера з вкрай небезпечними наслідками", - підсумував нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Через корупційні схеми у "земельній" сфері країна втрачає сім мільярдів доларів інвестицій"

Нагадаємо, однією з найбільш суперечливих реформ, які ініціює теперішня влада, є скасування заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення, запровадження ринку землі.

Зараз ви читаєте новину «Закон про ринок земель будуть голосувати завтра. Його тексту немає дотепер - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі