середа, 26 вересня 2012 13:40

Закон про наклеп загальмували, бо легітимнітсь виборів для влади важливіша - нардеп

Закон про наклеп загальмували, бо легітимнітсь виборів для влади важливіша - нардеп
Володимир Ар'єв впевнений, що після виборів до наклепу повернуться. Фото: file.liga.net

Президент Віктор Янукович чудово знав про законопроект про наклеп, але легітимність виборів для влади зараз важливіше. Саме тому законопроект було вирішено відкликати.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Володимир Ар'єв.

"Я впевнений, що президент знав про цей законопроект і був "за" нього. Вся ця комедія, театр подавалася з його дозволу. Але в цьому випадку вони просто побачили, що реакція суспільства на цей законопроект дуже жорстка", - підкреслив він.

Парламентар додав: "Я впевнений, що після виборів вони будуть запроваджувати цей закон обов'язково. Це їхній план".

Ар'єв пояснив, що зараз для влади дуже важливе визнання виборів демократичними та оцінка їх європейськими спільнотами як такі, які відповідають демократичним стандартам. Саме тому, на думку нардепа, зараз влада буде більш обережною із подібними ініціативами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович про прийняття "наклепу" в першому читанні: "Вони не до кінця зрозуміли цей зміст"

"Вони злякалися не тільки суспільної думки, а ще й позиції міжнародних організацій, міжнародної спільноти загалом. Перед виборами вони не хочуть проблем. Їм важливо легалізувати вибори, для них важливо, щоби вибори були визнані демократичними. Тому вони зараз будуть намагатися поводити себе обережно у таких питаннях", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, що вчора ввечері, 25 вересня, автор законопроекту про наклеп Віталій Журавський оголосив, що зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в першому читанні проекту закону України про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини. Доопрацьований законопроект був прийнятий парламентаріями в першому читанні.

Натомість, радник президента Ганна Герман заявила, що президент Віктор Янукович із самого початку був проти цього законопроекту і тільки завдяки йому це питання знято. "Те, що Журавський відкликав свій законопроект, це прямий результат принципової позиції президента України", - зазначила Герман.

Зараз ви читаєте новину «Закон про наклеп загальмували, бо легітимнітсь виборів для влади важливіша - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі