пʼятниця, 16 грудня 2022 22:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Забродський закликав бити по російських аеродромах з ударною авіацією

Забродський закликав бити по російських аеродромах з ударною авіацією
Генерал-лейтенант Забродський розповів, куди треба бити ЗСУ першочергово. Фото: Укрінформ

Збройні сили України повинні бити у першу чергу по аеродромах базування російської ударної авіації і районах стартових позицій балістичних і крилатих ракет.

Існує нагальна необхідність в засобах ураження, здатних знищувати цілі зазначеного типу на території, яка контролюється противником щонайменше на глибину 150-250 км, в статті для Укрінформу "Вітчизняна війна. Протиборство в повітрі" зазначив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

"Це надасть можливість Повітряним силам і ЗС України в цілому, перейти від відбиття повітряних ударів, до нанесення ударів у відповідь, а також – превентивних адресних ударів", – наголосив Забродський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони попередили українців про ризик повторних обстрілів

На сьогодні проглядається щонайменше два шляхи вирішення цього питання. Першим має стати нарощування можливостей ударної авіації завдяки застосуванню більш досконалих зразків авіаційного і ракетного озброєння. Другий – збільшення можливостей із досяжності комплексів М-142 HIMARS із укомплектуванням їх ракетами сімейства ATACMS.

Успішні комбіновані удари на обмежену глибину вже ввійшли у практику бойової роботи авіації Повітряних сил і ракетних підрозділів ЗСУ. Наразі вони обмежені лише технічними характеристиками певних зразків озброєння, наголосив він.

"Ідеальною залишається можливість із досяжності аеродромів базування ударної авіації і районів стартових позицій крилатих ракет наземного базування противника. Така можливість щодо "вирівнювання дальностей" одразу перетворює повітряну війну для росіян та їх сателіта із захоплюючої пригоди із бойовими пусками в смертельно небезпечну важку роботу", – написав Забродський.

16 грудня російські терористи здійснили масовану ракетну атаку по Україні – випустили по об'єктах критичної інфраструктури України 76 ракет. Ворог обстрілював Київську, Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку область. Українська протиповітряна оборона збила 60 ворожих ракет.

Київ витримав одну з найбільших ракетних атак з початку повномасштабної російської агресїі. Ракетний удар по Запорізькій області також був одним із найбільш масованих.

Деякі ракети, яка Росія використовує під час обстрілів по Україні, йдуть фактично з конвеєра, розповів речник Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Забродський закликав бити по російських аеродромах з ударною авіацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі