пʼятниця, 21 грудня 2012 16:31

За збільшення видатків на владу у бюджеті Януковичу загрожує до 12 років ув'язнення - екс-нардеп

За збільшення видатків на владу у бюджеті Януковичу загрожує до 12 років ув'язнення - екс-нардеп
Павло Жебрівський нагадав Януковичу, що Тимошенко теж засудили за перевищення повноважень. Фото: gazetavv.com

За підписання закону про держбюджет, який не відповідає документові, прийнятому парламентом, Віктору Януковичу загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп Павло Жебрівський.

"Законопроект, який підписує президент, має бути кома в кому, буква у букву відповідати тому, який ухвалений парламентом. Все інше — фактично порушення процедури. Цей папірець не може прийматися як документ, чи як закон. На жаль, сьогодні таке відбувається. Вони вважають Україну своєю вотчиною. Впевнені, що "піпл схаває все". Навіть не соромляться того, щоб роблять такі речі. Це вже не перший такий законопроект", - каже Жебрівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хтось "тягне" з держбюджету гроші та обмінює на мільярди доларів - Найман

Колишній нардеп впевнений, теперішні народні обранці повинні подати до суду.

"Народні депутати повинні подати до Адміністративного суду. Я переконаний, що Адміністративний суд, якщо він є в Україні він повинен скасувати цей закон. Адже він не віповідає тим правилам і нормам, за якими закони підписуються президентом. Сьогодні потрібно не лише казати, що це не правильно зроблено. Але й по справжньому діяти тим, хто називає себе опозицією, і подивимося чи вони готові до такої нормальної системної роботи. Чи вони будуть показувати, що сьогодні в Україні закон не діє, а діють "понятія", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович підписав іншу редакцію бюджету, з більшими витратами на владу

Він додав, після того, як вони засудили Тимошенко, повинні розуміти, що і на них чекає відповідальність.

"Вони засудили Тимошенко за дії, вчиняючи які, вона була впевнена, що робить краще для України. Тому мають розуміти, що й після того, як їхня влада закінчиться, вони неминуче постануть перед судом за зловживання службовим становищем. Саме під цю статтю підпадають такі дії. Говорити, що хтось там щось випадково виправив, безперспективного. Адже відповідати за законом повинен той, хто підписував. Він має відповідати відповідно до Кримінального кодексу України. Покарання передбачає до 12 років позбавлення волі".

Зараз ви читаєте новину «За збільшення видатків на владу у бюджеті Януковичу загрожує до 12 років ув'язнення - екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі