понеділок, 08 січня 2018 13:31

За минулий рік президент здійснив 26 візитів у 18 держав

  Президент Петро Порошенко здійснив 26 закордонних візитів у 18 держав в 2017 році. Фото: УНІАН
Президент Петро Порошенко здійснив 26 закордонних візитів у 18 держав в 2017 році. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко здійснив 26 закордонних візитів у 18 держав в 2017 році.

Український голова здійснив 2 державних, 7 офіційних і 17 робочих візитів, повідомляє Адміністрація Президента України.

"Державні візити президент і його дружина зробили 15-17 травня на Мальту й 17-19 липня - у Грузію", - йдеться у повідомленні.

Крім того, офіційні візити глава держави здійснив 23 січня в Естонію, 23-24 січня - у Фінляндію, 4 квітня - у Латвію, 5 квітня - у Данію, 19 квітня - у Велику Британію, 31 жовтня - 1 листопада - у Саудівську Аравію, а 17-18 листопада - у Португалію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенка із сім'єю помітили у столичному ресторані з мінімальною охороною

У ході робочих зарубіжних візитів Порошенко найчастіше відвідував Францію - 4 рази (у червні, церемонію прощання з екс-канцлером Німеччини Гельмутом Колем у липні, інституції Європейського Союзу в Страсбурзі в травні й Парламентську асамблею Ради Європи в жовтні).

Також Президент відвідав Швейцарію (Всесвітній економічний форум у Давосі в січні), Мальту (саміт Європейської народної партії в березні), Білорусь (у квітні), Канаду (у вересні), Саудівську Аравію (у листопаді) і Литву (у грудні).

Петро Порошенко зробив несподівану заяву про членство у ЄС і НАТО. Членство України у Європейському Союзі і вступ до НАТО залишається стратегічною метою держави, але це перспектива не 2018 року, заявив український голова.

Зараз ви читаєте новину «За минулий рік президент здійснив 26 візитів у 18 держав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі