неділя, 20 березня 2011 14:45

З розбазаренням землі в Криму покінчено - Джарти

З розбазаренням землі в Криму покінчено - Джарти

Керівництву Криму за рік роботи вдалося покласти край порушенням закону в сфері розподілу землі.

Про це заявив голова Ради міністрів Криму Василь Джарти в ефірі ДТРК "Крим", повідомляє прес-служба Радміну.

"Ми припинили розбазарювання земель, припинили ту вакханалію, яка складалася роками, особливо в останні п'ять років. Роздача земель, злодійство - називати це явище можна по-різному, але тепер його немає. Відчуження особливо цінних територій - паркових, заповідних - залишилося в минулому ", - сказав Джарти.

За його словами, в 2010 році Рада міністрів автономії скасувала низку незаконних рішень органів влади різних рівнів, в результаті яких приватним фірмам і фізичним особам було виділено понад 1000 гектарів землі, в основному, в прибережних регіонах Криму.

Джарти pfзначив, що в правоохоронні та наглядові органи була направлена ??інформація про безліч випадків порушення закону, прокуратура Криму притягнула до відповідальності десятки посадових осіб.

Він вважає головним кроком до наведення порядку в земельній сфері впровадження механізму продажу земельних ділянок через аукціони.

"Важливо, що органи влади самі визначають, який об'єкт потрібно побудувати на тій чи іншій ділянці, і тільки потім земля виставляється на торги", - сказав він, відзначивши, що це дає можливість раціонально розвивати населені пункти Криму.

Зараз ви читаєте новину «З розбазаренням землі в Криму покінчено - Джарти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі