вівторок, 15 березня 2011 13:39

В Київській області виділили 100 га землі на трасу Формули-1

В Київській області виділили 100 га землі на трасу Формули-1

На облаштування гоночної траси "Формула - 1" в Макарівському районі Київської області виділено близько 100 га землі, повідомив голова Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк.

За його словами, на сьогоднішній день вже є проект будівництва траси, що проходить узгодження. Також ведуться роботи з інвестором щодо залучення коштів.

За оцінкою Присяжнюка, на будівництво траси з інфраструктурою потрібно від $ 250 млн до $ 1 млрд. Сума залежатиме від класу інфраструктури.

Він також нагадав, що у зв'язку з подіями в країнах Азії, зокрема в ОАЄ, Бахрейні вже відмовилися від проведення змагань "Формула - 1". Тому Присяжнюк сподівається, що якщо в країні буде гоночна траса відповідного рівня, то змагання обов'язково будуть проводитися.

Тим часом, голова Міжнародної федерації автоспорту (ФІА) Жан Тодт (на фото) 19 квітня приїде в Україну. Тодт зустрінеться з керівництвом країни, обговорить питання розвитку автоспорту, а також проблеми безпеки дорожнього руху та захисту навколишнього середовища, пише Сегодня.

"За останні роки Україна зробила величезний якісний міжнародний прорив у сфері автоспорту. Для мене як президента Федерації автоспорту України приїзд Тодта - підтвердження того, що український автомобілізм рухається в правильному напрямку, - говорить Євген Червоненко. - Сподіваємося, що Жан Тодт отримає тільки позитивне враження від нашої країни і поділиться своїм досвідом реалізації масштабних програм підтримки автоспорту і безпеки руху".

65-річний Жан Тодт очолив ФІА в 2009 році. А до 2008-го працював спортивним директором "Феррарі". Це він запросив у команду знаменитого конструктора Росса Брауна і Міхаеля Шумахера, який став легендарним у "Феррарі".

Зараз ви читаєте новину «В Київській області виділили 100 га землі на трасу Формули-1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі