пʼятниця, 06 квітня 2018 19:48

Вибори-2019: Порошенко готовий піти на конституційну реформу

Вибори-2019: Порошенко готовий піти на конституційну реформу
Згідно з опитуваннями, Петро Порошенко входить у трійку лідерів президентської гонки. Фото: slovoidilo.ua

У команді президента Петра Порошенка розглядають кілька сценаріїв президентських виборів 2019 року. Для покращення іміджу глави держави можуть вдатися до обмеження повноважень президента.

Про це повідомив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

"Порошенко втрачає свою підтримку, і на Банковій обмірковують різні сценарії. Якщо раніше ми говорили про зручного кандидата в другому турі (президентських виборів), яким міг бути представник "біло-блакитних", де більш рейтингові кандидати (Юрій Бойко з багатомільйонною підтримкою або Вадим Рабінович), то зараз, при зменшенні шансів на потрапляння Порошенка в другий тур, цей сценарій не дуже працює. Наскільки мені відомо, на Банковій вже думають про конституційну реформу", - сказав експерт.

На його думку, за такої ситуації Порошенко матиме шанс змінити ситуацію та знайти джерела зростання рейтингу. Президент також працює зараз над тим, щоб його висунули єдиним кандидатом від влади. Намагається перекрити можливості прем'єрові Володимиру Гройсману.

"Водночас у владі думатимуть про парламентські вибори і можливості чинного глави держави претендувати на всю повноту влади як прем'єр-міністра. Такий варіант теж обговорюється", - розповів Петренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прізвища всі ті самі. Люди від них починають змучуватися - Вакарчук

31 березня 2019-го Україна обиратиме нового президента. За результатами опитувань, нинішній глава держави Петро Порошенко входить у трійку лідерів президентської гонки.

Зараз ви читаєте новину «Вибори-2019: Порошенко готовий піти на конституційну реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі