четвер, 01 травня 2014 10:27

Введення санкцій проти Росії — це правильний шлях - експерт

Введення санкцій проти Росії — це правильний шлях - експерт
Фото: http://sled.net.ua

Директор агенства моделювання ситуацій Віталій Бала вважає, що Росії неприємні санкції, які проти неї вводить Захід. Про це Бала сказав у коментарі Gazeta.ua.

Політолог порівняв їх з "булавочними уколами, які призведуть до того, що все тіло рано чи пізно відчуватиме дискомфорт".

"Введення Заходом санкцій проти Росії — це правильний шлях", переконаний він.

Водночас політолог не розуміє, чому українська влада не вводить жодних обмежень проти тих російських фігурантів, які є у списках як Євросоюзу, так і США.

"Спочатку ми самі повинні вводити санкції і обмеження в економічній, банківській сферах проти Росії, а тоді вимагати цього від інших", ­ зазначив експерт.

Бала підкреслив, що для подібних рішень українська влада повинна не боятися взяти на себе відповідальність.

"Треба мати мужність взяти на себе відповідальність. Треба робити деякі речі, які будуть непопулярні. У цьому питанні повинен бути державницький підхід, а не політичний, мовляв, як я буду сприйматися тощо. Відсутність політичної еліти в Україні доводить те, що вона не спроможна взяти відповідальність за такі рішення, які потрібно було прийняти давним давно", ­ сказав політолог.

Нагадаємо, що 28 квітня США ввели жорсткі санкції проти оточення Путіна і російських компаній. Так, підпадають під санкції керівники "Роснефти" і "Ростеха", а також віце­прем'єр уряду РФ.

Зараз ви читаєте новину «Введення санкцій проти Росії — це правильний шлях - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі