середа, 16 грудня 2015 18:39

Втікач Захарченко засів у російській Держдумі

Втікач Захарченко засів у російській Держдумі

Екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, якого розшукують правоохоронці, працює експертом у комітеті Держдуми РФ з питань власності.

"Я від українського громадянства не відмовлявся, у мене є російський паспорт. У цьому немає протиріч. За російським законодавством я зобов'язаний повідомити відповідні органи, Федеральну міграційну службу про те, що я маю друге громадянство", - заявив він.

Втікач зазначив, що найближчим часом не збирається йти на держслужбу в РФ, тому від українського громадянства не відмовляється.

"Також у мене є фонд "Юго-восток", ми надаємо допомогу колишнім громадянам України і тим, що перебувають у громадянстві України, які були змушені покинути її територію", - сказав Захарченко.

За словами екс-міністра, його не турбує, що він оголошений у розшук, оскільки ставиться до влади України "як товариш Жуков до товариша Гітлера, якби він оголосив його у розшук".

"Нехай розшукують - це їхнє право", - сказав він.

Нагадаємо, в ГПУ заявили, що розгоном активістів Євромайдану 30 листопада 2013 року займався Захарченко.

Зараз ви читаєте новину «Втікач Захарченко засів у російській Держдумі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі