четвер, 12 грудня 2013 20:14

Уся відповідальність за людей, яких влада везе за гроші в Київ лежить на Януковичі - Яценюк

Уся відповідальність за людей, яких влада везе за гроші в Київ лежить на Януковичі - Яценюк
Фото: euronews.com
"Звертаємося особисто до президента, Партії регіонів і всіх, хто організовують завезення людей за гроші на суботу і неділю - не робіть провокацій", - сказав голова Політради ВО "Батьківщина" і фракції "батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного спротиву на Майдані у четвер, 12 грудня.

Про це повідомили в прес-центрі "Батьківщини".

"Якщо ви везете людей за гроші, везіть їх на те місце, де ви проводите платні мітинги протягом останніх двох тижнів - до Верховної Ради, щоб уникнути будь-яких спроб розпалити протистояння і провокацій".

Арсеній Яценюк* наголосив, що Майдан - це мирна акція: "Ми довели, що всі люди на Майдані не просто мирні, а виховані, інтелігентні, спокійні. Протягом останніх трьох тижнів не було жодних сутичок навіть з "титушками", які ходять по Києву".

"Звертаємося до влади - звозите платний мітинг туди, де ви його проводите протягом останніх трьох тижнів. На вас буде лежати відповідальність за будь-які зіткнення і будь-які провокації", - підкреслив Арсеній Яценюк.

В інтерв'ю журналістам він підкреслив, що один із сценаріїв з даної ситуації, "авторами якого є не українці": "Коли силовими методами будуть намагатися знищити Україну і українську демократію".

"Якщо будуть силові методи Гаазький суд і міжнародний кримінальний трибунал буде не за горами", - підкреслив Арсеній Яценюк.

"Треба чітко зрозуміти в першу чергу для президента, що Лукашенко йому стати не вдасться. І не тільки тому, що йому це не потрібно, а тому що уряд Лукашенка не корумповане в таких обсягах, як українське. І, як це не дивно, в Білорусі є хоча б якийсь рівень підтримки їх режиму", - сказав він.

Арсеній Яценюк додав, що так само президенту Януковичу* "не вдасться бути Володимиром Путіним": "Тому що для того, щоб бути Володимиром Путіним, треба мати ядерну зброю, бути членом Ради безпеки ООН, треба мати серйозний геополітичний вплив у світі, в тому числі і з питань Сирії, Ірану та Афганістану, треба мати нафту і газ".

"Виходячи з цього, у Януковича є лише один шлях - не повертатися спиною до ЄС, а навпаки - простягнути руку ЄС і вирішити політичний конфлікт в Україні мирно", - підкреслив Арсеній Яценюк.
Зараз ви читаєте новину «Уся відповідальність за людей, яких влада везе за гроші в Київ лежить на Януковичі - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі