середа, 07 вересня 2022 22:44

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ планують звільнити до кінця року більшу частину Херсонської області – CNN

ЗСУ планують звільнити до кінця року більшу частину Херсонської області – CNN
Окупанти на півдні та сході опинилися у важкій ситуації. Фото: 25-та ОМБр ЗСУ / Facebook

Українські Збройні сили планують до кінця року відбити у російських окупантів як мінімум Херсон та Нову Каховку.

Вже за тиждень контрнаступу на Херсон українські війська мають значні успіхи, повідомляє американський телеканал CNN.

Наймасштабніший наступ ЗСУ з моменту вторгнення Росії в Україну, який почався на тому тижні, показав, що українці мають успіх, розповів телеканалу високопоставлений чиновник США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наступ на півдні – методична операція з деградації російських сил" – що пише світова преса

Сполучені Штати спостерігали, як ЗСУ успішно атакували російські лінії постачання з наміром перерізати їх, знищити логістику росіян і ізолювати їх від постачання. Зараз Україна змогла значно ускладнити постачання для окупантів, які знаходяться на правому березі Дніпра, а також успішно веде наступальні операції.

"Вони продовжують рухатися вперед. Нам відомо, що вони відвоювали кілька сіл" - сказав бригадний генерал ВПС США, прессекретар Пентагону Патрік Райдер.

Українські офіційні особи кажуть, що мета операцій ЗСУ на даному напрямку - відбити в окупантів якомога більше території в Херсонській області, включаючи сам обласний центр, а також Нову Каховку з ГЕС та Північно-Кримським каналом. ЗСУ почали операції на Сході, щоб не допустити перекидання підкріплень ЗС РФ до Херсона, і на фронті наступу шириною в більш ніж 100 миль досягли чималих успіхів.

У Пентагоні визнають, що цілі України є амбітними, але не неможливими - бо якщо просування ЗСУ збереже свої темпи хоча б до весни 2023 року, плани Києва виглядають цілком реалізованими.

У Харківській області триває активний контрнаступ Збройних сил України. 7 вересня ЗСУ, зокрема, "повернули додому" українські БТР-4, які окупанти захопили ще в березні.

Зараз на Харківщині взято під контроль низку населених пунктів. Ведуться бої біля тимчасово окупованої Балаклії.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ планують звільнити до кінця року більшу частину Херсонської області – CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі