четвер, 19 січня 2023 17:55

Вступ України в ЄС: Шарль Мішель розповів про наступний етап

Вступ України в ЄС: Шарль Мішель розповів про наступний етап
Президент Європейської ради Шарль Мішель приїхав в Україну. Фото: president.gov.ua

Європейський Союз налаштований на якомога швидше виконання Україною і ЄС своєї частини роботи на шляху до вступу України до блоку.

Є сподівання на швидкий звіт ЄС і завершення наступного етапу. Про це сказав президент Європейської ради Шарль Мішель на спільній з президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Києві.

"Декілька місяців тому ми надали вам статус кандидата в члени ЄС. Ми рішуче налаштовані безпосередньо і тісно співпрацювати з тобою, Володимире, з нашими командами, щоб рухатися вперед і щоб кожен виконував свою частину роботи якомога швидше", – сказав голова Євроради.

"Ми сподіваємося, що дуже швидко отримаємо звіт Європейського Союзу і завершимо наступний етап", – заявив Мішель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нехай 2023 стане роком перемоги" – Шарль Мішель приїхав в Україну

Голова Євроради нагадав, що через кілька днів відбудеться саміт Україна-ЄС.

"Це дозволить нам ще раз наголосити на підтримці і підсумувати кроки, необхідні відповідно до легітимних довгострокових цілей України", – сказав.

Також Мішель заявив про підтримку формули миру, яку запропонував Зеленський.

"Ми підтримуємо цю ініціативу, я вже про це казав. Ми будемо продовжувати нашу спільну роботу в тому напрямку, щоб решта світу мобілізувалася і підтримувала вас, щоб ми всі разом прямували до миру і стабільності", – заявив голова Євроради.

Торік 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд розраховує підписати угоду про членство України в ЄС у перспективі двох років.

Зараз ви читаєте новину «Вступ України в ЄС: Шарль Мішель розповів про наступний етап». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі