четвер, 13 січня 2011 14:55

Всесвітній конгрес українців просить світову спільноту захистити опозицію

Всесвітній конгрес українців просить світову спільноту захистити опозицію

Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство засудити "антидемократичний тиск на політичну опозицію в Україні".

Відповідне звернення було спрямоване 12 січня до низки міжнародних інституцій, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, воно спрямоване верховному комісару ООН з прав людини Наванатем Піллай; директору Бюро демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ Джанезу Ленарчику; голові підкомітету Європарламенту з питань прав людини Хейді Хауталі; комісару Ради Європи з прав людини Томасу Гаммарбергу.

Крім того, документ адресовано голові комітету Європарламенту з питань співпраці з Україною Павелу Ковалю; генеральному секретарю міжнародної правозахисної організації "Міжнародна амністія" Салілу Шетті.

"Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство й свої тридцятимільйонні організації засудити неприпустимий антидемократичний тиск, який здійснюється на політичних опонентів в Україні", - заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій.

Світовий конгрес українців засновано в 1967 році. Він був визнаний неурядовою організацією в Економічній і Соціальній Раді ООН у 2003 році.

Раніше Антлантична Рада США заявила про суттєве зниження рівня демократичності України. У свою чергу єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле висловив стурбованість стосовно вибіркового застосування законодавства в нашій країні.

Зараз ви читаєте новину «Всесвітній конгрес українців просить світову спільноту захистити опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі