неділя, 09 березня 2014 11:45

Всі рахунки Криму заблоковані

Всі рахунки Криму заблоковані

Київ відключив електронну систему кримського підрозділа держказначейства і заблокував всі рахунки республіки Крим. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на віце-прем'єра автономної республіки Рустама Темиргалієва.

За словами Темиргалієва, незважаючи на блокування, влада Криму тримає ситуацію під контролем. "Ми зараз оперативно відкриваємо рахунки в російських банках, у тому числі рублеві рахунки. Люди без пенсій і зарплат не залишаться ні в якому разі", - заявив віце-прем'єр, додавши, що "Крим може жити автономно і за такої ситуації".

8 березня голова Верховної ради республіки Крим Володимир Константинов за підсумками візиту до Москви заявив, що в разі приєднання регіону до Росії його бюджет буде збільшено в два рази. "Цю гарантію ми отримали від Росії. Ми на це, чесно кажучи, і не розраховували", - заявив Константинов.

16 березня в Криму пройде референдум щодо двох питань: "Ви за входження АРК в якості суб'єкта до складу РФ?" і "Ви за відновлення Конституції Криму 1992 року і збереження Криму як складової частини України?".

Після фактичної зміни влади на Україні в кінці лютого 2014 року республіка Крим відмовилася підкорятися Києву і виконувати рішення Верховної Ради. Главою республіки Крим став Сергій Аксьонов, який звернувся за допомогою до Володимира Путіна. Після цього російський президент отримав у Ради Федерації дозвіл на введення військ на територію України.

Зараз ви читаєте новину «Всі рахунки Криму заблоковані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua