понеділок, 14 лютого 2022 14:07

Ворожі війська на кордоні: назвали ймовірну дату зустрічі України та Росії

Ворожі війська на кордоні: назвали ймовірну дату зустрічі України та Росії
Зустріч України та Росії щодо військ на кордоні може відбутися 15 лютого. Фото: ua.depositphotos.com

Термінова зустріч із Росією щодо її військ поблизу українського кордону та на окупованих територіях може відбутися вже завтра, 15 лютого.

Її ініціювала українська сторона напередодні, повідомив на брифінгу 14 лютого речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає Gazeta.ua.

"Не отримавши запитувану інформацію, Дмитро Кулеба вчора доручив направити офіційні запити про застосування наступного елементу механізму Віденського документа-проведення окремої зустрічі ОБСЄ для обговорення посилення і переміщення військ Росії. Така зустріч має відбутися впродовж 48 годин, імовірно, 15 лютого", - повідомив Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі почалися спільні з Росією військові навчання

Якщо Україна отримає незадовільну інформацію під час зустрічі ОБСЄ, Кулеба ініціює проведення спільного засідання Постійної ради й форуму співробітництва з безпеки.

"У п'ятницю в разі отримання незадовільної інформації Кулеба ініціюватиме проведення в ОБСЄ спільного засідання Постійної ради й форуму співробітництва з безпеки. Не тільки для обговорення ситуації на кордонах України, а й для можливого вироблення рекомендацій і подальших кроків щодо Росії", - зазначив Ніколенко.

Україна звернулася до Російської Федерації із запитом надати детальні роз'яснення щодо військової діяльності в районах, прилеглих до території України і в тимчасово окупованому Криму. РФ на це мали 48 год.

Росія на запит українського МЗС щодо обгрунтування військової присутності на кордонах не відповіла - вимоги назвали неприйнятними. Тому Україна вирішила скликати засідання ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Ворожі війська на кордоні: назвали ймовірну дату зустрічі України та Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі