середа, 25 серпня 2021 23:13

Уперше в Україні генералом Збройних сил стала жінка

Уперше в Україні генералом Збройних сил стала жінка
Тетяна Остащенко отримала звання бригадного генерала. Фото: Міноборони

Командувачка Медичних сил Збройних сил України Тетяна Остащенко отримала чергове військове звання вищого офіцерського складу – бригадний генерал.

Указ про присвоєння звання 24 серпня видав президент України Володимир Зеленський, повідомляє Міністерство оборони.

У липні Остащенко призначили на посаду командувача Медичних сил ЗСУ. Вона стала першою жінкою-командувачем у Збройних силах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові, артисти, спортсмени - хто отримав державні нагороди на День Незалежності

У День Незалежності звання бригадного генерала також отримали: командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ, полковник Максим Миргородський, начальник Головного управління розвідки Міноборони України, полковник Кирило Буданов, начальник Управління СБУ в Херсонській області, полковник Сергій Криворучко, начальник Центру спецоперацій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів СБУ, полковник Сергій Дусик, начальник Східного регіонального управління Держприкордонслужби України, полковник Валерій Вавринюк.

Крім того, бригадними генералами стали полковники з Нацгвардії Вадим Бідненко та Юрій Посмітний.

Першою жінкою-генералом в Україні стала Людмила Шугалей, начальник Військово-медичного управління СБУ. Звання генерал-майора вона отримала 2018 року.

25 березня 2020-го військове звання генерал-майора присвоїли офіцеру СБУ Юлії Лапутіній. У грудні торік вона стала міністром у справах ветеранів.

Зараз ви читаєте новину «Уперше в Україні генералом Збройних сил стала жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі