середа, 20 грудня 2023 22:53

"Скористуюсь правом вето": Фіцо виступив проти можливого членства України в НАТО

"Скористуюсь правом вето": Фіцо виступив проти можливого членства України в НАТО
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступив проти можливого членства України в НАТО. Фото: AFP

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступив проти можливого членства України в НАТО, та обіцяє цьому перешкоджати.

На думку чиновника, вступ України до Північноатлантичного альянсу спричинив би початок третьої світової війни. Про це він сказав в інтерв'ю InfoVojna.

Глава уряду Словаччини заявив про намір користуватися правом вето на таке рішення доти, доки має можливість впливати на словацьку політичну сцену.

"Не дивно, що партія, яка становить більшість у словацькому уряді, не погодиться із членством України в НАТО, адже це було б початком третьої світової війни", - розповів він та додав, що вірить, що "цього ніколи не станеться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога Фіцо - дуже погана новина для України

У розмові з ведучим Фіцо зазначив, що на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом озвучив свою позицію стосовно вступу України до блоку.

Також словацький прем'єр озвучив думку, що на долучення України до Європейського союзу знадобляться роки, а сам він не проти євроінтеграції держави.

"Якщо для того, щоб підтримати Україну, потрібно було зробити такий переоцінений політичний жест - я не маю з цим проблем... але вона має виконати всі умови, - сказав Фіцо.

Новий прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо підтвердив, що більше не буде підтримувати Україну зброєю.

Також у розмові з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн він заявив, що віднині Братислава матиме свою думку в Брюсселі, написав він у Facebook.

Фіцо повідомив, що Словаччина тепер зосередиться на гуманітарній допомозі Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Скористуюсь правом вето": Фіцо виступив проти можливого членства України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі