субота, 11 червня 2022 22:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог виснажується. Інтенсивність бойових дій буде падати - Андрусів

Ворог виснажується. Інтенсивність бойових дій буде падати - Андрусів
Очікується падіння інтенсивності бойових дій. Фото: Укрінформ

Війна йде на виснаження Росії.

РФ не зможе швидко накопичити сили, які були ще у лютому 2022 року. Вона не вестиме настільки інтенсивні бої, в інтерв'ю "24 каналу" розповів радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

Втомлюється не Захід із постачанням зброї, а саме Росія. Окупанти будуть ставити для себе дедлайн захоплення Луганської, а згодом і Донецької областей.

"Нас особливо виснажувати не треба, бо у нас економіка була порівняно дуже маленька. Армія з гарною мотивацією, але не дуже модернізована з точки зору обладнання та техніки й всього іншого. Грубо кажучи, насправді коли говорять про поняття виснаження, то це розмова між Заходом і Росією. Хто першим втомиться", – сказав Андрусів.

Росіяни тепер дуже реалістично оцінюють свої можливості. Буде падіння інтенсивності боїв та позиційна війна. Лінія фронту стабілізуватиметься. Щоб накопичити стільки військ як на початку вторгнення, Путіну треба роки. Загарбники витрачають на війну сотні мільярдів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають зайти на територію РФ, щоб повернути Донбас - Андрусів

"Війна на виснаження означає падіння інтенсивності. Якщо ви починаєте воювати в довгу, то не можете вести суперінтенсивні бойові дії, бо фактично спалюйте свої сили. Це як в боксі, коли плануєш битися 12 раундів, то не можеш постійно атакувати, бо втомишся за перший раунд", – сказав Андрусів.

Андрусів зазначив, що боїться у війні фактору Китаю. Якщо він піде на конфронтацію із Заходом, то фактично сформує з росіянами вісь. Кремль має малі економічні ресурси. Якщо Китай приєднається, то окупанти отримають серйозне підсилення.

Повномасштабного контрнаступу українських військ можна очікувати у вересні цього року. Зараз відбуватимуться лиш контрудари по ворогу, які й так тривають постійно, заявив раніше Андрусів.

Зараз ви читаєте новину «Ворог виснажується. Інтенсивність бойових дій буде падати - Андрусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі