середа, 22 липня 2015 14:40

Волонтер Георгій Тука офіційно став губернатором Луганщини

Президент Петро Порошенко призначив волонтера Георгія Туку головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Представлення відбулося у Сіверськодонецьку, де президент провів нараду з активом області. 

51- річний Георгій Тука - координатор волонтерського руху "Народний тил". Народився в столиці. Навчався в Київському військовому училищі. Закінчив Політехнічний інститут за спеціальністю "робототехніка". Керував ІТ-компанією, що постачала обладнання з моніторингу мереж операторам мобільного зв'язку. Майданівець.

 

У березні записувався добровольцем на фронт. Відмовили через вік. Почав займатися волонтерством — поповнював бійцям картки мобільних телефонів, збирав посилки з ліками, їжею та спорядженням.

Наприкінці серпня разом програмістом Романом Сініциним створили волонтерське об'єднання "Народний тил". Постачають на фронт одяг, їжу, ліки, машини, безпілотники, спорядження. Із телеведучою Соломією Вітвіцькою організували фонд зі збирання коштів на препарат Celox, що зупиняє кров. Любить готувати, грати в шахи й покер. Розлучений. 27-річний син Павло пішов на фронт добровольцем. Доньці Єлизаветі 14

Нагадаємо, що 5 липня Порошенко своїм указом звільнив з посади голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля і призначив його головою Закарпатської облдержадміністрації.

Того ж дня на сайті глави української держави був оприлюднений указ про призначення виконуючим обов'язки голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Клименка, який раніше був заступником голови Луганської ОВГА з питань громадського порядку та безпеки.

19 липня Порошенко повідомив, що розглядає три кандидатури посаду нового очільника Луганщини.

Зараз ви читаєте новину «Волонтер Георгій Тука офіційно став губернатором Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі