середа, 11 липня 2018 16:56

Волкер дав різку відповідь на ідею "обміну" Криму на Донбас

Волкер дав різку відповідь на ідею "обміну" Криму на Донбас
Курт Волкер негативно відреагував на ідею обміну українських територій . Фото: imgclf.112.ua

Спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер заявив, що думки деяких західних лідерів про можливий "обмін" анексованого Криму на окупований Донбас є обурливими.

Про це він заявив під час інтерв'ю виданню Bild, відповідаючи на питання про ймовірність такого розвитку подій. За цим сценарієм Кремль міг би лишити собі Крим, якщо поступиться Донбасом, а з Росії у відповідь знімуть санкції.

"Про подібні позиції в Європі кажуть час від часу, а ще частіше про те, що деякі люди хочуть зняти санкції, які чинять певний тиск на еліту в оточенні Путіна. Але я не очікую, що найближчим часом щось зміниться у статус-кво. Німецький канцлер Меркель також бачить ситуацію, якою вона є, і вона не послабить тиску", - зазначив він.

Волкер додав, що ніхто не має права обмінювати території, які є частиною України.

"Щодо можливого "обміну" Криму на Донбас, то це мене обурює. А що, якщо взяти й "обміняти" якісь частини Німеччини? Хто має на це право? Хто має право чинити так з Україною? Ніхто!" - наголосив Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два дні йшов через заміновані поля: на Луганщині впіймали "міліціонера"

Окрім того, він зазначив, що під час зустрічі президента США Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним 16 липня в Гельсінкі "відступу від нашої позиції невизнання російської анексії Криму не буде".

"І тому щодо конфлікту на сході України ми дали ясно зрозуміти, що хочемо його припинити і хочемо, щоб там була місія ООН. Але, на жаль, є велика ймовірність того, що Путін і Росія й надалі заперечуватимуть свою участь у конфлікті, і тому немає підстав сподіватися на прогрес", - підсумував Волкер.

Українські правоохоронці затримали бойовика так званої "народної міліції" ЛНР. 25-річного чоловіка впіймали під час перетину лінії розмежування поза офіційним пунктом в'їзду-виїзду, повідомили в прес-службі МВС.

Зараз ви читаєте новину «Волкер дав різку відповідь на ідею "обміну" Криму на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі