четвер, 24 березня 2011 21:41

Волинець розповів, як міліція пресує учасників "автомайдану"

Волинець розповів, як міліція пресує учасників "автомайдану"

Правоохоронні органи всіляко перешкоджають участинкам акції протесту "Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!".

Про це в ефірі каналу ТВі сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" і голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Сьогодні люди з Колаліції представників помаранчевої революції (КУПР) на підтримку "автомайдану" розвозили листівки по столиці і агітували киян прийти завтра на Європейську площу. Мені телефонують і кажуть, що заарештували авто з листівками. Я кажу, що вже їду. Чує це даішник і відпускає. Потім я їхав у сторону Обухова, телефонують і кажуть, що машину знову заарештували", - розповів нардеп.

За словами Волинця, труднощі були вчора і у Гайсині на Вінничині: "Начальник РВВС створив коридор позору для міліції. Він попередив водіїв, які хотіли приєднатися до "автомайдану", що вони не повинні їхати, бо інакше жити у цьому місті більше не зможуть".

Ще один випадок тиску правоохоронців стався, коли люди проїжджали через Дніпропетровськ.

"Вони отримали рішення суду про те, що не мають права проїхати по вулицях міста. Там було 12 легкових автомобілів. Вони не можуть боротися зі всім МВС області, тому поодинці проїхали до площі, де був мітинг", - зазначив "бютівець".

Волинець повідомив, що вимоги "автомайдану" - не допустити збільшення пенсійного віку, не допустити подальше підвищення цін і привести їх до відповідних зарплат. Автомобілісти також незадоволені підняттям цін на бензин, вони проти прийняття Трудового і Житлового кодексів.

"Я буду зустрічати "автомайдан" з боку Борисполя. Намагатимусь провести до Києва східну колону. Там їдуть вчителі, лікарі, шахтарі, ті, хто стоять на базарі. Незалежні профспілки представляють людей найманої праці так, як це відбувається у всьому світі", - пояснив депутат.

"Акції одна за одною будуть нарощуватись, коли стане тепліше і гарячіше. Поки що незручно сидіти на Майдані, на бруківці", - вважає Волинець.

Він додав, що мітинг проходитиме з 12.00 до 14.00 у п'ятницю.

Зараз ви читаєте новину «Волинець розповів, як міліція пресує учасників "автомайдану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі